KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Svatováclavské fenyklové řízky

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept svatováclavské fenyklové řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové řízky
   • 2 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • sůl
   • mletý pepř
   • 2 lžíce fenyklu
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 1 dcl bílého vína
   • 4 dcl smetany
Recept svatováclavské fenyklové řízky připravíme takto:
Řízky jemně naklepeme a na polovině oleje postupně rychle osmahneme z obou stran. Po obrácení každý osolíme a posypeme mletým pepřem. Pak vyjmeme z oleje a odložíme na chvíli do tepla. Do výpeku přidáme zbylý olej a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme nadrobno nakrájený česnek, mletý fenykl a pak zalejeme trochou bílého vína. Dáme zpět řízky a dusíme doměkka, přitom je postupně zaléváme podle potřeby sladkou smetanou (je potřeba ji vždy důkladně rozmíchat, aby se nesrazila). Až je maso měkké, šťávu zahhustíme hladkou mouku smíchanou s máslem a dodusíme. Podle potřeby zjemníme či zředíme vínem.





svatováclavské fenyklové řízky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz