KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zelný koláč potřebujeme tyto suroviny: • 500 g listového těsta • 500 g hlávkového zelí • 1 cibule • 1 vejce • 3 lžíce másla • sůl • mletý pepř • hladká mouka • kmín na posypání Recept zelný koláč připravíme takto:
Zelí očistíme a nakrouháme na nudličky. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme zelí, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme, nepatrně podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka. Přebytečnou tekutinu necháme okapat. Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě vyválíme na pomoučeném vále na velký obdélníkový plát o velikosti menšího plechu. Jeden plát přeneseme na studenou vodou vypláchnutý plech, poklademe dušeným zelím a přikryjeme druhým plátem těsta. Okraje těsta dobře přitiskneme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti kmínem, vložíme do horké trouby a upečeme dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zelný koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jarní mrkvový koláč, masový koláč se špenátem, kynutý koláč z brynzy, cibulový koláč, bramborovo–cuketový koláč, cibulový koláč s uzeným masem zelný koláč, recept, předkrmy |