KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kynutý koláč z brynzy

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kynutý koláč z brynzy potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g polohrubé mouky
   • 10 g droždí
   • 50 g tuku
   • 1 vaječný žloutek
   • 2 dcl mléka
   • 30 g másla
   • cukr
   • sůl
   • na nádivku: 200 g brynzy + 120 g vařených brambor + 1 vejce + 3-5 lžic zakysané smetany + pažitka + 1 lžíce krupice + sůl
Recept kynutý koláč z brynzy připravíme takto:
Do mouky přidáme sůl, vykynutý kvásek, žloutek a teplé mléko, dobře vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Potom těsto rozdělíme na půlky, vytvoříme koule, které rozválíme natenko a dáme na dobře vymaštěný plech. Na těsto rozetřeme náplň, kraje potřeme rozpuštěným máslem a nakynuté koláče dorůžova upečeme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kynutý koláč z brynzy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

masový koláč se špenátem, jarní mrkvový koláč, zelný koláč, bramborovo–cuketový koláč, cibulový koláč, cibulový koláč s uzeným masem



kynutý koláč z brynzy, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz