KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept masový koláč se špenátem potřebujeme tyto suroviny: • 200 g mletého masa (hovězí a vepřové půl na půl) • 400 g čerstvého špenátu • 1 vejce • 1 hrnek hovězího vývaru • půl hrnku nastrouhaného výraznějšího sýra • 1 lžička oleje • 2 lžíce másla • listové těsto • půl lžičky kmínu • půl lžičky oregana • půl lžičky pálivé papriky • půl lžičky granulovaného česneku • půl lžičky granulované cibule • půl lžičky bylinkového pepře • sůl • pepř Recept masový koláč se špenátem připravíme takto:
Mleté maso osmažíme na pánvi, během smažení je rozdrobíme. Špenát velmi pečlivě propláchneme a na páře ho osolený povaříme minutu. K osmaženému mletému masú přilijeme vývar rozmíchaný s kmínem, oreganem, paprikou, česnekem, cibulí a nahrubo nadrceným bylinkovým pepřem a vaříme, dokud se tekutina úplně neodpaří. Bílek se špetkou soli ušleháme do tuhé měny, pak přimícháme postupně žloutek, nastrouhaný sýr a špenát a ještě vmícháme maso. Dochutíme pepřem a solí podle potřeby. Pekáč vymažeme olejem, rozložíme v něm jeden plát listového těsta, na něj dáme náplň, posypeme nastrouhaným máslem a vše pečlivě přikryjeme druhým plátem těsta. Masový koláč se špenátem vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů a pečeme přibližně čtyřicet minut (povrch koláče by měl hnědnout). Po upečení necháme deset minut odpočinout a následně horký podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Masový koláč se špenátem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečená slanina se špenátem, bramborovo–cuketový koláč, omeleta s čerstvým špenátem, palačinky plněné špenátem, zelný koláč, cibulový koláč s uzeným masem, kynutý koláč z brynzy, jarní mrkvový koláč, omeleta se slaninou a špenátem, cibulový koláč masový koláč se špenátem, recept, předkrmy |