![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hlávkového zelí • 400 g uzeného masa • 1 cibule • olej • sůl • pepř • drcený kmín • 8 velkých zelných listů • masový vývar Recept zelné baťůžky připravíme takto:
Velké vrchní listy z hlávkového zelí odložíme stranou a zbytek zelí nakrájíme na nudle. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájené zelí, sůl, pepř a kmín, osmahneme, pak přikryjeme a dusíme doměkka. Velké zelné listy povaříme v osolené vodě 5-7 minut. Pak vyndáme a košťálové části naklepeme. Uzené maso nakrájíme na malé kostky, osmahneme a promícháme s podušeným zelím. Směsí naplníme připravené zelné listy, vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v troubě 30 minut. Podle potřeby podléváme masovým vývarem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zelné baťůžky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zelné řízky, staročeské zelné závitky s rýží (holubci), bramborovo-zelné placky, moravské zelné flíčky, plněné zelné listy zelné baťůžky, recept, hlavní jídla |