![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 10 listů zelí • 200 g rýže • 2 cibule • 4 stroužky česneku • olej • sůl • pepř • hrnek masového vývaru Recept staročeské zelné závitky s rýží (holubci) připravíme takto:
Zelné listy lehce spaříme a necháme ve vodě asi 5 minut změknout. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži. Po chvíli přidáme česnek a masový vývar, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se vývar nevyvaří. Na každý zelný list položíme kopeček vychladnuté rýžové směsi, list zavineme, sepneme párátky nebo převažeme nití, pomažeme olejem a zapečeme dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami a rajskou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské zelné závitky s rýží (holubci) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zelné baťůžky, vepřové závitky na smetaně, telecí závitky, frutti di mare s rýží, kapustové listy plněné rýží, staročeské pečenáče, pálivé maso s rýží, staročeské vepřové kotlety, vietnamské vepřové závitky, kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory staročeské zelné závitky s rýží (holubci), recept, hlavní jídla |