![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 bílé hlávkové zelí • 500 g mleté vepřového plece • 300 g kysaného zelí • 250 g rýže • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 1 vejce • 2 lžíce oleje • sůl • pepř Recept plněné zelné listy připravíme takto:
Na cibulce podusíme rýži do poloměkka. Celou hlávku zelí dáme vařit košťálem nahoru. Postupně ořezáváme spařené listy a odkládáme je do chladné vody. Maso, prolisovaný česnek, vajíčko, koření a vychladlou rýži spolu smícháme. Zhrublou část listů ořežeme, listy naplníme masovou nádivkou, okraje zahneme, aby nádivka nevypadávala a celý list zavineme. Zbylé zelí nakrájíme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu této směsi dáme na dno hrnce, na ni naskládáme zavinuté listy, navrch dáme druhou polovinu zelné směsi, podlijeme vodou a přikryté vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Dle potřeby doléváme vodu, aby se spodní zelí nepřipálilo. Plněné zelné listy podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné zelné listy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené plněné zelí, plněné papriky s rajskou omáčkou, karbanátky plněné loveckým sýrem a anglickou slaninou, zelné baťůžky, hovězí závitky plněné slaninou, karbanátky plněné vejcem, cukety plněné kuřecími játry, plněné tvarohové knedlíky, plněné vinné listy, bramborovo-zelné placky plněné zelné listy, recept, hlavní jídla |