KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zapékané hovězí s bramborovou kaší potřebujeme tyto suroviny: • 500 g mletého libového hovězího • 2 cibule • 2 mrkve • 125 g mrazeného hrášku • 2 stroužky drceného česneku • 2 lžíce olivového oleje • 4 lžíce rajčatového protlaku • 2 lžíce nasekané petrželové natě • 2 hovězí bujóny smíchané s 50 ml vody • sůl • pepř • na horní vrstvu: 4 velké brambory + 50 g másla + 125 g strouhaného sýra (Eidam • Čedar apod.) Recept zapékané hovězí s bramborovou kaší připravíme takto:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek a mleté maso a mícháme, dokud není maso hnědé. Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, hrášek, protlak, petrželovou nať, bujón, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 20 minut (dokud není mrkev měkká). Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Až jsou hotové, uděláme z nich kaši za pomoci másla a sýra (podle potřeby můžeme přidat i kapku mléka). Masovou směs přendáme do větší formy na pečení, na to naneseme všechnu bramborovou kaši, kterou vyrovnáme do stejně tlusté vrstvy a pečeme v troubě nepřikryté 30 minut (nebo dokud kaše nahoře částečně nezhnědne). V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékané hovězí s bramborovou kaší nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí placičky, hovězí plátky v bramborách, hovězí maso na zázvoru, hovězí maso v zelenině, pivní guláš z hovězích líček, malajské hovězí maso, hovězí roštěná po srbsku, hovězí pečeně s kyselou omáčkou, pikantní hovězí maso, hovězí s estragonovou omáčkou zapékané hovězí s bramborovou kaší, recept, hlavní jídla |