![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové panenky • 30 dkg anglické slaniny • 8 brambor • 1 cibule • 1 lžička granulovaného česneku • 1 šlehačka • sůl • 1 lžička černého pepře • 3 lžíce olivového oleje • půl lžičky tymiánu • 3 lžičky steak koření • 1 lžička bazalky Recept zapékaná vepřová panenka připravíme takto:
Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní na chvilku zabalíme. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky, posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka -, promícháme a zalijeme šlehačkou. Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny, vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C. Podáváme teplé. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékaná vepřová panenka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská vepřová kýta, vepřová panenka plněná šunkou, vepřová játra na kyselo, vepřová panenka se švestkovou omáčkou, vepřová plec na žampionech, bratislavská vepřová směs, vepřová plec na kmíně, panenka v česnekovo-sýrové krustě, vepřová játra s pikantní omáčkou, vepřová játra na pikantní způsob zapékaná vepřová panenka, recept, hlavní jídla |