KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zapečené růžičkové kapusty potřebujeme tyto suroviny: • 600 g růžičkové kapusty • 300 g brambor • 250 ml smetany • sůl • pepř • 1 jarní cibulka • olej na smažení • máslo na vymazání Recept zapečené růžičkové kapusty připravíme takto:
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme. Potom vodu slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji. Pak osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě chvíli je společně krátce zapečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečené růžičkové kapusty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: brambory zapečené se smetanou, zapečené brambory s parmezánem, zapečené těstoviny s mletým masem, zapečené těstoviny s pórkem, zapečené hovězí maso s pórkem, zapečené filé se zakysanou smetanou, plněné zapečené brambory, zapečené kuřecí řízky se slaninou a zeleninou, zapečené škubánky se čtyřmi druhy sýra, zapečené skopové maso se zeleninou zapečené růžičkové kapusty, recept, hlavní jídla |