KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zámecké hovězí

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zámecké hovězí potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězího masa
   • 2 lžíce mouky
   • 5 dcl vývaru
   • 1 bobkový list
   • 5 kuliček nového koření
   • 1 malá cibule
   • půl lžíce vinného octa
   • 4 filátka ančoviček
   • 1 dcl smetany ke šlehání
   • sůl
   • pepř
   • máslo na opečení masa
Recept zámecké hovězí připravíme takto:
Maso osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozehřejem máslo a na něm opečeme maso ze všech stran do hneda. Pak přidáme vývar, nové koření, bobkový list, cibuli a duseíme přikryté 1 hodinu. Pak maso obrátíme, přidáme ocet a ančovičky a dále dusíme. Až je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a uchováme v teple. Šťávu přecedíme, zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve smetaně a povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.





zámecké hovězí, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz