KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zadělávaný zajíc s černou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zadělávaný zajíc s černou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • zaječí zvěřina
   • krev ze zajíce
   • slanina
   • cibule
   • mrkev
   • petržel
   • sůl
   • bobkový list
   • celý pepř
   • nové koření
   • 0,7 l červeného vína
   • sádlo
   • cukr
   • bujón
   • hladká mouka
   • ocet
Recept zadělávaný zajíc s černou omáčkou připravíme takto:
Z umyté zvěřiny vymačkáme vodu, rozsekáme na kousky a posolíme. Do pekáče nakrájíme slaninu, cibuli, mrkev a petržel, přidáme koření a podusíme. Pak zalijeme asi 0,7 l červeného vína a přikryté zvolna vaříme. Na pánvi rozpustíme trochu sádla, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat (do světle žluta), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. V bujónu rozmícháme pár lžic mouky a spolu s osmaženou cibulí nalijeme na zvěřinu a povaříme. Zvěřinu vyjmeme ze šťávy. Zaječí krev smícháme s trochou octa, aby se nesrážela. Do omáčky, která by neměla být moc hustá, lijeme za stálého míchání připravenou krev, převaříme a přes cedník přecedíme na zvěřinu.





zadělávaný zajíc s černou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz