KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vídeňské knedlíky potřebujeme tyto suroviny: • 200 g starších housek • 2 vejce • 2 žloutky • 4 lžíce mléka • 120 g másla • 3 lžíce hrubé mouky • 3 lžíce strouhanky • sůl • 2 lžíce nasekané zelené petrželky Recept vídeňské knedlíky připravíme takto:
Housky nakrájíme na kostky, pokapeme mlékem a necháme zvlhnout. V míse utřeme změklé máslo do pěny a přimícháme celá vejce a žloutky. Přidáme zvlhlé kostičky housky, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku, mírně osolíme, vypracujeme těsto a necháme na chvíli odstát. Z těsta utvoříme kulaté knedlíky a vaříme je ve větším množství osolené vroucí vody (vařečkou opatrně promícháme), dokud nevyplavou na hladinu (asi 10 minut). Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a rozkrojíme na poloviny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vídeňské knedlíky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tvarohové knedlíky se slaninou, bramborové svatební knedlíky, tvarohové těsto na knedlíky, slaninové knedlíky, staročeské bramborové knedlíky, špekové knedlíky, slaninové knedlíky ii, hrnkové knedlíky, bramborové knedlíky, mrkvové knedlíky vídeňské knedlíky, recept, přílohy |