![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,75 kg vepřového masa • 2 velké cibule • 2 stroužky česneku • 0,25 kg kořenové zeleniny • sůl • několik kuliček pepře • několik kuliček nového koření • několik kuliček jalovce • tymián • 1 bobkový list • 0,25 litru červeného vína • 1 lžička cukru • 5 dkg sádla Recept vepřové maso na divoko připravíme takto:
Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Přidáme osolené maso, opečeme ze všech stran, přidáme koření, celé stroužky česneku, cukr a víno a přikryté dusíme doměkka. Maso při dušení obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na porce, koření ze šťávy vybereme a maso vložíme zpět. Podáváme s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso na divoko nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené jehněčí maso se zeleninou, vepřové kotlety na na houbách, zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce, dušené hovězí maso na houbách, vepřové kotletky v rosolu, hovězí maso se sójovými klíčky, chop-suey z vepřového masa, vepřové maso s ananasem, hovězí maso s brokolicí, staročeské hovězí maso vepřové maso na divoko, recept, hlavní jídla |