![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 chobotnice (500–750 g) • 1 plechovka loupaných rajčat • 250 g mraženého hrášku • 2 cibule • 5 stroužků česneku • olej • sůl • pepř • citron • čerstvá máta • hrst oliv • 250 ml červeného vína Recept vařená chobotnice připravíme takto:
Očištěnou chobotnici nakrájíme a asi 30 minut vaříme ve slané vodě (chobotnice pustí do vody zbytky svého barviva a voda tak získá šarlatové zabarvení). Na oleji osmahneme cibuli, česnek a později i rajčatové pyré, osolíme a opepříme, přidáme scezenou a zpola uvařenou chobotnici a společně dusíme dalších cca 20 minut (celková doba vaření chobotnice záleží hlavně na jejím stáří). Až je chobotnice skoro hotová, přidáme na kolečka nakrájené olivy, nasekanou snítku máty a úplně na závěr (jen aby se prohřál) hrášek. Podáváme s těstovinami a parmazánem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vařená chobotnice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bůčková vařená sekaná , dušená chobotnice, černé špagety s chobotnicemi, chobotnice s česnekem a paprikou, vařená mrkev v petrželkové omáčce, vařená ryba s máslem, vařená štika s holandskou omáčkou vařená chobotnice, recept, hlavní jídla |