KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vařená chobotnice

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vařená chobotnice potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 chobotnice (500–750 g)
   • 1 plechovka loupaných rajčat
   • 250 g mraženého hrášku
   • 2 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • citron
   • čerstvá máta
   • hrst oliv
   • 250 ml červeného vína
Recept vařená chobotnice připravíme takto:
Očištěnou chobotnici nakrájíme a asi 30 minut vaříme ve slané vodě (chobotnice pustí do vody zbytky svého barviva a voda tak získá šarlatové zabarvení). Na oleji osmahneme cibuli, česnek a později i rajčatové pyré, osolíme a opepříme, přidáme scezenou a zpola uvařenou chobotnici a společně dusíme dalších cca 20 minut (celková doba vaření chobotnice záleží hlavně na jejím stáří). Až je chobotnice skoro hotová, přidáme na kolečka nakrájené olivy, nasekanou snítku máty a úplně na závěr (jen aby se prohřál) hrášek. Podáváme s těstovinami a parmazánem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vařená chobotnice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vařená štika s holandskou omáčkou, vařená ryba s máslem, černé špagety s chobotnicemi, bůčková vařená sekaná , dušená chobotnice, chobotnice s česnekem a paprikou, vařená mrkev v petrželkové omáčce



vařená chobotnice, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz