KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Uzené karé na víně

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uzené karé na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg uzeného karé
   • 2 mrkve
   • 200 g sušených švestek
   • 5 dcl červeného vína
   • 1 lžíce ostré hořčice
   • křen
   • sůl
   • pepř
Recept uzené karé na víně připravíme takto:
Maso omyjeme, vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dcl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Pak maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme hořčicí, vložíme zpět do pekáče, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě 50 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek ochutíme solí a pepřem, podle potřeby dolijeme vodu a povaříme. Maso nakrájíme na plátky. Při podávání porce masa přelijeme omáčkou.





uzené karé na víně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz