![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hovězích jater • 40 g slaniny • 40 g cibule • 100 g kořenové zeleniny • 2 dcl smetany • 1 dcl mléka • 40 g hladké mouky • sůl • půl citrónu • 1 lžička hořčice Recept tyrolská játra připravíme takto:
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na proužky a v kastrolu rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Pak přidáme plátky jater, lehce z obou stran osmahneme, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, přidáme hořčici, plátky citrónu, opepříme a dusíme. Občas plátky obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme. Až jsou játra poloměkká, přilijeme mléko s rozmíchanou moukou a za častého míchání dusíme játra do měkka. Nakonec přidáme smetanu, podle chuti osolíme a necháme přejít varem. Tyrolská játra podáváme s dušenou rýží nebo vařenými těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tyrolská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra v jogurtové omáčce, čínská játra, pečená husí játra po maďarsku, játra na rajčatech, králičí játra na pórku, smažená telecí játra, anglická vepřová játra, krůtí játra se žampiony, pražená vepřová játra, pikantní srnčí játra tyrolská játra, recept, hlavní jídla |