KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tvarohové rohlíčky

Kategorie: sladkosti, cukroví

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tvarohové rohlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g polohrubé mouky
   • 250 g Hery
   • 2 vajíčka
   • 8 lžic mléka
   • 1 kostka čerstvého droždí
   • špetka soli
   • na náplň: 2 kostky tvarohu + 2 žloutky + 1 vanilkový cukr + 2 lžíce moučkového cukru + 1 lžíce práškového vanilkového pudinku + rozinky + citrónová kůra
   • na potření: 3 lžíce rozpuštěného másla + 1 lžíce rumu
Recept tvarohové rohlíčky připravíme takto:
Náplň připravíme tak, že tvaroh, žloutky, oba cukry, pudink, omytou jemně nastrouhanou citrónovou kůru vymícháme do hladkého krému a vmícháme rozinky.
Mouku prosijeme do mísy. V části vlažného mléka rozmícháme trochu cukru a droždí, necháme chvíli v teple vykynout a přidáme k mouce. Přidáme také rozpuštěnou Heru, vejce, sůl a zbytek mléka, vypracujeme hladké pružné těsto a necháme chvíli odpočinout (asi 20 minut). Pak těsto rozdělíme na 8 bochánků, jeden každý vyválíme na kulatou placku a rozkrájíme na 6 kousků (trojúhelníků). Na každý trojúhelník dáme náplň, stočíme od širokého okraje ke špičce a vytvarujeme rohlíček. Pokládáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C do růžova. Horké rohlíčky mažeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a obalujeme v moučkovém cukru. Necháme vychladnout a podáváme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Tvarohové rohlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

máslové rohlíčky, zuzáky tvarohové, kadaňské rohlíčky, martinské rohlíčky, staročeské tvarohové buchty, drožďové rohlíčky, mandlové rohlíčky, bratislavské rohlíčky makové, pařížské rohlíčky, jablkotvarohové řezy ii



tvarohové rohlíčky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz