KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept tvarohové rohlíčky potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 250 g Hery • 2 vajíčka • 8 lžic mléka • 1 kostka čerstvého droždí • špetka soli • na náplň: 2 kostky tvarohu + 2 žloutky + 1 vanilkový cukr + 2 lžíce moučkového cukru + 1 lžíce práškového vanilkového pudinku + rozinky + citrónová kůra • na potření: 3 lžíce rozpuštěného másla + 1 lžíce rumu Recept tvarohové rohlíčky připravíme takto:
Náplň připravíme tak, že tvaroh, žloutky, oba cukry, pudink, omytou jemně nastrouhanou citrónovou kůru vymícháme do hladkého krému a vmícháme rozinky. Mouku prosijeme do mísy. V části vlažného mléka rozmícháme trochu cukru a droždí, necháme chvíli v teple vykynout a přidáme k mouce. Přidáme také rozpuštěnou Heru, vejce, sůl a zbytek mléka, vypracujeme hladké pružné těsto a necháme chvíli odpočinout (asi 20 minut). Pak těsto rozdělíme na 8 bochánků, jeden každý vyválíme na kulatou placku a rozkrájíme na 6 kousků (trojúhelníků). Na každý trojúhelník dáme náplň, stočíme od širokého okraje ke špičce a vytvarujeme rohlíček. Pokládáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C do růžova. Horké rohlíčky mažeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a obalujeme v moučkovém cukru. Necháme vychladnout a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tvarohové rohlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: máslové rohlíčky, zuzáky tvarohové, kadaňské rohlíčky, martinské rohlíčky, staročeské tvarohové buchty, drožďové rohlíčky, mandlové rohlíčky, bratislavské rohlíčky makové, pařížské rohlíčky, jablkotvarohové řezy ii tvarohové rohlíčky, recept, sladkosti |