KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Martinské rohlíčky

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept martinské rohlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 540 g polohrubé mouky
   • 360 g tuku na pečení
   • 1 smetana ke šlehání
   • na nádivku: 150 g mletých vlašských ořechů + 150 g mletého cukru + 1 bílek + trocha rumu + vejce na potření
Recept martinské rohlíčky připravíme takto:
Do mísy dáme mouku, nastrouháme na struhadle tuk, nalijeme šlehačku a vypracujeme vláčné těsto. Ořechy smícháme s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku. Těsto rozdělíme na 6 dílů, z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6 až 8 dílů. Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech vyložený pečicím papírem stočíme konce jako rohlíčky. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 180°C (dorůžova).





martinské rohlíčky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz