![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 bílků • 350 g moučkového cukru • 180 g mletých ořechů • 20 g polohrubé mouky • špetka prášku do pečiva • na krém: salko + 100 g čokolády + 250 g másla + 2 lžíce rumu • na polevu: čokoláda na vaření + máslo Recept pařížské rohlíčky připravíme takto:
Bílky s cukrem vyšleháme nad párou. Až bude směs hustá, přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva. Směsí naplníme potravinářský sáček a s jeho pomocí tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky. Sušíme při teplotě 100°C necelou hodinu. Krém připravíme následovně: salko s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Pak vyšleháme krém s máslem. Na rohlíčky nanášíme krém, až ztuhne, pak rohlíčky polijeme čokoládovou polevou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařížské rohlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ořechové rohlíčky, bratislavské rohlíčky ořechové, sladké rohlíčky zadělávané pivem, máslové rohlíčky, rakouské mocca rohlíčky, punčové rohlíčky, kadaňské rohlíčky, vanilkové rohlíčky, tvarohové rohlíčky, drožďové rohlíčky pařížské rohlíčky, recept, sladkosti |