KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g tresky
   • 1 limetka
   • 2 šalotky
   • 1 stroužek česneku
   • 1 mango
   • 1 vejce
   • sůl
   • pepř
   • 2 polévkové lžíce kari
   • půl čajové lžičky strouhaného zázvoru
   • 1 polévková lžíce másla
   • 100 ml smetany ke šlehání
   • 2 polévkové lžíce hladké mouky
   • 100 g sezamových semínek
   • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Recept treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou připravíme takto:
Z tresky nařežeme plátky, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Smícháme zázvor, šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, promícháme s rybou a marinujeme asi půl hodiny. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme najemno. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na omáčku rozehřejeme v pánvi máslo, na kterém zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mango. Okořeníme kari, osolíme a opepříme. Dusíme při mírné teplotě asi deset minut. Přimícháme smetanu, krátce povaříme a rozmačkáme na pyré. Vejce lehce rozšleháme se solí a pepřem. Mouku smícháme se sezamem. Kostky rybího masa protáhneme rozšlehaným vejcem, necháme trochu okapat a obalíme ve směsi mouky a sezamu. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm rybu smažíme po všech stranách dozlatova asi deset minut při střední teplotě. Smaženou rybu upravíme na talíře s mangovou omáčkou, ozdobíme limetkovými plátky, nudličkami červené papriky a několika stébly pažitky.





treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz