KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Třeboňská rybí polévka

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept třeboňská rybí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 kapří hlavy
   • 500 g kapřího mlíčí
   • 150 g strouhané kořenové zeleniny
   • cibule
   • sůl
   • 5 kuliček pepře
   • kousek celého zázvoru
   • 100 g másla
   • na kostky nakrájená osmažená houska
Recept třeboňská rybí polévka připravíme takto:
Zeleninu osmahneme na sucho, přidáme celou cibuli, kapří hlavy bez žaber, sůl, koření, zalijeme 1,5 l vody a vaříme 30 minut. Pak polévku přecedíme, obsah doplníme na 1,5 l, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut. Poté polévku rozmixujeme a nakonec ochutíme čerstvým máslem. Při podávání posypeme porci polévky kostičkami osmažené housky.





třeboňská rybí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz