KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tradiční rybí polévka

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tradiční rybí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • hlava a vnitřnosti z kapra
   • 300 g kořenové zeleniny (mrkev
   • celer
   • petržel) nakrájené na kostičky
   • 2 lžíce másla
   • 1 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • malý svazek čerstvé petrželky
   • 1 rohlík nakrájený na kostičky a opečený
Recept tradiční rybí polévka připravíme takto:
Kapří hlavu omyjeme, vyřízneme žábry, přidáme špetku soli a vaříme asi 15 minut. Potom vývar přes velmi jemné sítko slijeme a uchováme. Vnitřnosti omyjeme, zalijte vodou a stejným způsobem uvaříme a sceďíme. Z hlavy opatrně obereme použitelné maso, z vnitřností odstraníme střevní trubici a vyhodíme. Zbytek rozebereme na drobné kousky. Rozehřejeme máslo , přidáme zeleninu a mícháme, dokud se téměř nepřipaluje ke dnu. Pak zalijte rybím vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi patnáct minut, až je zelenina dokonale měkká. Částečně ji rozmačkáme v polévce vidličkou. Polévku poprášíme jednou lžící hladké mouky, rozmícháme metličkou a vaříme ještě 5 minut, aby zhoustla. Nakonec do polévky dáme rybí maso a vnitřnosti (dál už nevaříme) a přidáme nasekanou petrželku. Rohlík podávejte zvlášť.





tradiční rybí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz