KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Toskánská cibulová polévka

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept toskánská cibulová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 ml bíleho vína
   • 1 chilli paprička
   • 500 g jarní cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 3 lžíce sádla
   • 750 ml masového vývaru
   • na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek
   • svazek majoránky
   • trocha cukru
   • sůl
   • pepř
   • 4 lžíce nastrouhaného ovčího sýra
   • 3 krajíce bílého chleba
   • 3 lžíce olivového oleje
Recept toskánská cibulová polévka připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli, chilli papričku nakrájenou nadrobno, česnek rozetřený se solí a necháme zesklovatět. Pak zalijeme bílým vínem a masovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ochutíme cukrem. Majoránku nasekáme nadrobno, přidáme do polévky a přikryté vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Bílý chléb nakrájíme na malé kostky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Při podávání porci polévky posypeme chlebovými kostkami, nastrouhaným ovčím sýrem.





toskánská cibulová polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz