KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept toskánská cibulová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 250 ml bíleho vína • 1 chilli paprička • 500 g jarní cibule • 2 stroužky česneku • 3 lžíce sádla • 750 ml masového vývaru • na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek • svazek majoránky • trocha cukru • sůl • pepř • 4 lžíce nastrouhaného ovčího sýra • 3 krajíce bílého chleba • 3 lžíce olivového oleje Recept toskánská cibulová polévka připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli, chilli papričku nakrájenou nadrobno, česnek rozetřený se solí a necháme zesklovatět. Pak zalijeme bílým vínem a masovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ochutíme cukrem. Majoránku nasekáme nadrobno, přidáme do polévky a přikryté vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Bílý chléb nakrájíme na malé kostky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Při podávání porci polévky posypeme chlebovými kostkami, nastrouhaným ovčím sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Toskánská cibulová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cibulová krémová polévka s fenyklem a žampiony, cibulová polévka se sýrem ii, pařížská cibulová polévka, cibulová polévka s houbami, cibulová polévka se smetanou, cibulová polévka s křenem, cibulová polévka po francouzsku, cibulová polévka, cibulová polévka se zastřenými vejci a sýrem, cibulová polévka se sýrem toskánská cibulová polévka, recept, polévky |