![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecích jater • 250 g cibule • 4–5 lžic olivového oleje • 120 ml suchého bílého vína • sůl • mletý černý pepř • 1 lžíce nadrobno nasekané petrželky Recept telecí játra po benátsku připravíme takto:
Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátý olej dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na mírném ohni smažíme, než se slabě zbarví dohněda (asi 10 minut). Pak zvýšíme teplotu, přidáme bílé víno a necháme jej vypařit. Přidáme petrželku a játra a za častého pošťuchování vařečkou osmahneme (asi 5 minut). Nakonec hotová játra dochutíme solí a pepřem. Telecí játra po benátsku podáváme s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí játra po benátsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí filé s jablky a plísňovým sýrem, telecí žebírka s cibulovou kaší, kuřecí játra v bramborových plackách, telecí na paprice, telecí kýta na špeku, berlínská játra, vepřová játra obalená cibulí, telecí perkelt, játra se zeleninou, zadělávané telecí maso se zeleninou telecí játra po benátsku, recept, hlavní jídla |