KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Berlínská játra

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept berlínská játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 jater
   • 250 g cibule
   • 1 jablko
   • máslo
   • mletý černý
   • pepř
   • sůl
   • hladká mouka
   • olej
Recept berlínská játra připravíme takto:
Játra odblaníme, nakrájíme na asi 4 plátky, omyjeme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme je na chvilku naložit do mléka. Sůl, pepř a mouku smícháme a touto směsí posypeme játra. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm po obou stranách osmažíme. Uložíme je do tepla. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a restujeme na něm cibuli. Vyjmeme ji, přilijeme zbytek oleje a něm podusíme jablka. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Játra podáváme s cibulí a jablečnými plátky. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.





berlínská játra, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz