![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové řízky • 2 cibule • 4 stroužky česneku • sůl • mletý pepř • 2 lžíce fenyklu • 2 lžíce olivového oleje • 1 dcl bílého vína • 4 dcl smetany Recept svatováclavské fenyklové řízky připravíme takto:
Řízky jemně naklepeme a na polovině oleje postupně rychle osmahneme z obou stran. Po obrácení každý osolíme a posypeme mletým pepřem. Pak vyjmeme z oleje a odložíme na chvíli do tepla. Do výpeku přidáme zbylý olej a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme nadrobno nakrájený česnek, mletý fenykl a pak zalejeme trochou bílého vína. Dáme zpět řízky a dusíme doměkka, přitom je postupně zaléváme podle potřeby sladkou smetanou (je potřeba ji vždy důkladně rozmíchat, aby se nesrazila). Až je maso měkké, šťávu zahhustíme hladkou mouku smíchanou s máslem a dodusíme. Podle potřeby zjemníme či zředíme vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Svatováclavské fenyklové řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bůčkové řízky, lahůdkové telecí řízky, telecí řízky s hříbky, telecí řízky s houbami a sýrem, srnčí řízky s česnekem, přírodní vepřové řízky s tmavou cibulovou omáčkou, zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, jogurtové řízky, patizonové řízky, cibulové řízky se zázvorem svatováclavské fenyklové řízky, recept, hlavní jídla |