KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu potřebujeme tyto suroviny: • 200 g brambor • 4 křepelčí vejce • čerstvé houby (nejlépe hřiby nebo žampiony) • 0,5 l mléka • 0,5 l vody z brambor • 0,2 l smetany • 100 g hladké mouky • 20 g másla (2 lžíce) • 4 plátky toustů • 60 g cukru • 50 g olivového oleje • sůl • bílý pepř • 1 bobkový list • 3 kuličky nového koření • 3 kuličky pepře čerstvý kopr • ocet podle chuti Recept kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu připravíme takto:
Na másle s olejem orestujeme hladkou mouku, zalijeme vodou z uvařených brambor a mlékem, rozšleháme, přidáme koření a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme orestované houby, vařené brambory, dochutíme solí, pepřem a octem a zjemníme smetanou a druhou polovinou másla. Nakonec přidáme nasekaný čerstvý kopr. Do vroucí osolené vody s octem lehce rozklepneme na lžíci křepelčí vejce, které vaříme asi 1–2 minuty (vejce musí zbělat). Toust zlehka opečeme a vajíčka položíme na toust. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šumavská kulajda, koprová kulajda, kuřecí vývar s pórkem a vejcem, staročeská kmínová polévka s vejcem, řecká slepičí polévka s vejcem, jihočeská kulajda, šumavská kulajda se zastřenými vejci, bílá polévka s vejcem, jarní polévka se ztracenými vejci, papriková polévka s vejcem kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu, recept, polévky |