![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3 porce štiky á 250 g • 150 g žampiónů • olej • 30 g másla • citrón • hladká mouka • sůl Recept štika pečená na žampiónech připravíme takto:
Porce štiky zakapeme citrónovou šťávou, obalíme v mouce a krátce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené ryby srovnáme do pekáčku a zvolna dusíme do měkka. Pak do vypečené šťávy přidáme máslo a na plátky nakrájené žampióny a podusíme do měkka. Při podávání porce ryb obložíme podušenými žampióny, přelijeme šťávou z hub a podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štika pečená na žampiónech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: štika na zázvoru, pražma pečená v solné krustě, zapečená rajčata s lilkem, pečená krkovička, pečená koroptev, pečená kachna, pečená vepřová játra s brambory, dušená štika, kapusta zapečená s uzeným masem, pečená beraní žebra štika pečená na žampiónech, recept, hlavní jídla |