KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Štika na rajčatech

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept štika na rajčatech potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g filé z mořské štiky
   • 425 ml sterilovaných žampionů
   • 5 lžic oleje
   • 200 g dlouhozrnné rýže
   • 800 ml zeleninového vývaru
   • 4 lžíce hladké mouky
   • 1 plechovka (800 ml) rajčat
   • svazek zelené petrželky
   • 4 sladkokyselé okurky
   • citronová šťáva
   • sůl
   • bílý mletý pepř
Recept štika na rajčatech připravíme takto:
Na dvou lžících oleje podusíme na čtvrtky nakrájené žampiony, pak přisypeme vypranou rýži, za občasného promíchání osmahneme, zalijeme vývarem a přikryté vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Filé opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme v mouce a smažíme asi 6 minut na oleji. Rybu vyjmeme a přendáme na teplé místo. Oloupaná rajčata necháme okapat, přidáme je do vypečené šťávy a povaříme. Petrželku nasekáme najemno, okurky nakrájíme na tenké plátky a společně s petrželkou dáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme. Rybu podáváme na předehřátém talíři s rýží, přelijeme omáčkou a ozdobíme zelenou petrželkou.





štika na rajčatech, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz