KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept štika na rajčatech potřebujeme tyto suroviny: • 600 g filé z mořské štiky • 425 ml sterilovaných žampionů • 5 lžic oleje • 200 g dlouhozrnné rýže • 800 ml zeleninového vývaru • 4 lžíce hladké mouky • 1 plechovka (800 ml) rajčat • svazek zelené petrželky • 4 sladkokyselé okurky • citronová šťáva • sůl • bílý mletý pepř Recept štika na rajčatech připravíme takto:
Na dvou lžících oleje podusíme na čtvrtky nakrájené žampiony, pak přisypeme vypranou rýži, za občasného promíchání osmahneme, zalijeme vývarem a přikryté vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Filé opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme v mouce a smažíme asi 6 minut na oleji. Rybu vyjmeme a přendáme na teplé místo. Oloupaná rajčata necháme okapat, přidáme je do vypečené šťávy a povaříme. Petrželku nasekáme najemno, okurky nakrájíme na tenké plátky a společně s petrželkou dáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme. Rybu podáváme na předehřátém talíři s rýží, přelijeme omáčkou a ozdobíme zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štika na rajčatech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: štika na slanině a zázvoru, hovězí maso na rajčatech, rybí filé na rajčatech, jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, finská pečená štika s rýžovou nádivkou, štika v sojové omáčce, koňská roštěná dušená na rajčatech, anglická štika, štika na zázvoru, boletická štika štika na rajčatech, recept, hlavní jídla |