![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kuře • sůl • citrónová šťáva • zázvor • 60 g másla • 3 dl vývaru • 25 g hladké mouky • 250 g smetany • 50 g mandlí Recept staročeské pečené kuře připravíme takto:
Kuře naporcujeme, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, posypeme zázvorem, vložíme do vymazaného pekáče, zastříkneme vývarem a pečeme pod poklicí v mírně horké troubě doměkka. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme smetanu, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Při podávání kuře přelijeme omáčkou a posypeme opraženými, oloupanými a nasekanými mandlemi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské pečené kuře nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: přírodní kuřecí prsíčka, kuře pana ministra, staročeské pečené koleno, kuřecí směs s kukuřicí, zapečené hovězí maso se zeleninou, zapečené těstoviny s pórkem, zapečené pivní špecle, těstoviny se špenátem a kuřecím masem, fazolový kuřecí guláš, kuřecí játra po gruzínsku staročeské pečené kuře, recept, hlavní jídla |