KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí na víně se sýrem

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí na víně se sýrem potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g srnčího masa
   • 40 g oleje
   • 1/2 středně velké cibule
   • 200 g kořenové zeleniny (mrkev
   • celer
   • petržel)
   • 1 lžíce rajského protlaku
   • 1/8 l červeného vína
   • 3 kuličky nového koření
   • sůl
   • mletý pepř
   • citrónová kůra
   • 50 g ementálu
Recept srnčí na víně se sýrem připravíme takto:
Na rozpáleném oleji opečeme na plátky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme, až cibule zesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření, na kostičky nakrájenou zeleninu a kousek citrónové kůry. Podlijeme masovým vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Občas - podle potřeby - podléváme. Měkké maso vyjmeme, položíme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem a v předem vyhřáté troubě zapečeme. Šťávu z masa procedíme, ochutíme rajským protlakem, vínem a prohřejeme. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.





srnčí na víně se sýrem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz