KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí na divoko

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí na divoko potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g srnčího hřbetu bez kosti
   • pepř
   • sůl
   • slunečnicový olej
   • na omáčku: 100 g špeku + 300 g cibule + 150 g celeru + 150 g mrkve + 150 g kořenové petržele + 5 listů bobkového listu + 8 kuliček nového koření + 12 kuliček celého černého pepře + 8 kuliček jalovce + 200 g brusinkového kompotu + 50 ml rostlinného oleje + sůl + pepř + voda
Recept srnčí na divoko připravíme takto:
Očištěné maso důkladně odblaníme, osolíme, opeříme, zakapeme olejem a necháme odležet. Špek, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kostky. Na části oleje vypečeme slaninu, přidáme všechnu zeleninu a koření a orestujeme hodně dozlatova. Pak lehce podlijeme vodou a zeleninu dusíme pod pokličkou hodně do změknutí. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Pokud je zeleninová omáčka příliš hustá, trochu ji rozředíme vodou. Konzistence však nesmí být příliš řídká. Maso opečeme nejlépe na teflonové pánvi tak, aby bylo téměř hotové, ne však vysušené. Vložíme do připravené omáčky a společně prohřejeme. Podáváme s chlupatými knedlíky.





srnčí na divoko, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz