![]() |
![]() • 400 g srnčí plece • 1 větší brambora • 1 cibule • 1 lžíce rajčatového protlaku • 3 rajčata • 3 sterilované okurky • 3 lžíce oleje • sůl • mletý pepř • 100 g vařené rýže • 50 g strouhaného sýra • trocha strouhaného křenu Recept srnčí džuveč připravíme takto:
Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Pak osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme dopoloměkka. Potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata, protlak, na plátky nakrájené okurky, oloupaný na kostky nakrájený brambor a vše společně dusíme doměkka. Do hotového pokrmu vmícháme vařenou rýži. Při podávání posypeme porce strouhaným sýrem a strouhaným křenem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí džuveč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Srnčí kýta s kuřecími játry Srnčí na divoko Srnčí plátky se žampiony Srnčí po lovecku v pomalém hrnci Srnčí ragú na rybízové smetaně Srnčí řízky v pivním těstíčku Srnčí žebírka na smetaně srnčí džuveč, recept, speciality |
|