![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • několik plátků srnčího masa • čerstvé žampiony • 1 cibule • 1 citron • 1 dcl červeného vína • 1 lžička cukru • hladká mouka • sůl • mletý pepř • rostlinný olej na pečení Recept srnčí plátky se žampiony připravíme takto:
Plátky masa lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, pomoučíme a z obou stran na oleji krátce opečeme. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme ji trochou teplé vody, přidáme 1-3 plátky dobře omytého citrónu, osladíme a přivedeme k varu. Pak přidáme opečené plátky masa a na mírném ohni dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Před dokončením přidáme víno a zvlášť podušené na plátky nakrájené žampiony a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí plátky se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tymiánové kuře s krémovými žampiony, srnčí na divoko, srnčí žebírka na smetaně, srnčí džuveč, srnčí kýta s kuřecími játry, srnčí po lovecku v pomalém hrnci, vepřové plátky v medovém dresingu, srnčí ragú na rybízové smetaně, srnčí řízky v pivním těstíčku, pikantní vepřové plátky srnčí plátky se žampiony, recept, speciality |