![]() |
![]() • několik plátků srnčího masa • čerstvé žampiony • 1 cibule • 1 citron • 1 dcl červeného vína • 1 lžička cukru • hladká mouka • sůl • mletý pepř • rostlinný olej na pečení Recept srnčí plátky se žampiony připravíme takto:
Plátky masa lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, pomoučíme a z obou stran na oleji krátce opečeme. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme ji trochou teplé vody, přidáme 1-3 plátky dobře omytého citrónu, osladíme a přivedeme k varu. Pak přidáme opečené plátky masa a na mírném ohni dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Před dokončením přidáme víno a zvlášť podušené na plátky nakrájené žampiony a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí plátky se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Pikantní vepřové plátky Srnčí džuveč Srnčí kýta s kuřecími játry Srnčí na divoko Srnčí po lovecku v pomalém hrnci Srnčí ragú na rybízové smetaně Srnčí řízky v pivním těstíčku Srnčí žebírka na smetaně Thajské restované žampiony s oříšky kešu Tymiánové kuře s krémovými žampiony Vepřové plátky v medovém dresingu srnčí plátky se žampiony, recept, speciality |
|