KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept špenátová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 200g špenátového protlaku • 1 cibuli • 30g másla • 2 středně velké brambory • 1 větší mrkev • 1 lžičku polévkového koření • 700ml hovězího vývaru (může být i z kostky) • sůl • mletý bílý pepř • muškátový květ • 100ml smetany • 1 vejce uvařené natvrdo Recept špenátová polévka připravíme takto:
Špenátový protlak necháme povolit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak ji orestujeme na másle, přidáme špenátový protlak a zalijeme jej vlažným vývarem. Přivedeme k varu, promícháme a při mírné teplotě vaříme zhruba 15minut. Brambory i mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme, dáme do vody a přivedeme k varu. Přidáme polévkové koření a uvaříme doměkka (asi ¼ hodiny). Zeleninu scedíme. Polévkový základ ochutíme solí a kořením, vmícháme do něj smetanu a ještě 5 minut při mírné teplotě povaříme. Potom polévku sejmeme z plotýnky a vložíme do ní uvařenou zeleninu. Vejce oloupeme a nakrájíme. Polévku rozdělíme do talířů nebo misek. Do každé porce vložíme plátky vejce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenátová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami, špenátová polévka s jehněčím masem, špenátová polévka se smetanou, špenátová krémová polévka, špenátová polévka s lososem, italská špenátová polévka, špenátová polévka s vejcem, špenátová polévka s vejci, špenátová polévka s mlékem špenátová polévka, recept, polévky |