KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Špenátová polévka s jehněčím masem

Kategorie: polévky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept špenátová polévka s jehněčím masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g jehněčího masa
   • 250 g zmrazeného špenátu
   • 1 cibule
   • 60 g tuku
   • 1,5 l vody
   • hladká mouka
   • sůl
   • pepř
   • jogurt
Recept špenátová polévka s jehněčím masem připravíme takto:
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme do růžova, pak zaprášíme lžící hladké mouky, přidáme sůl, pepř a necháme ještě osmahnout. Poté zředíme studenou vodou a přidáme do polévky. Špenát podlijeme horkou vodou, za občasného míchání jej na mírném ohni rozmrazíme, přidáme do hotové polévky a necháme přejít varem. Polévku podle potřeby dochutíme a stáhneme z ohně. Nakonec vmícháme několik lžic jogurtu.





špenátová polévka s jehněčím masem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz