KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept španělské jehněčí kotlety potřebujeme tyto suroviny: • 8 jehněčích kotlet • 1 lžíce olivového oleje • 1 cibule nakrájená na kolečka • 1 nakrájený stroužek česneku • 2 červené papriky zbavené semen a nakrájené na nudličky • 400 g nakrájených rajčat z konzervy • 2 lžičky nasekaného tymiánu • 1 lžička nakrájeného rozmarýnu • 2 lžíce černých oliv bez pecek • sůl • pepř Recept španělské jehněčí kotlety připravíme takto:
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriky a opékáme asi 5 minut doměkka. Zesílíme oheň, do pánve vložíme kotlety a opékáme je z každé strany asi 2 minuty. Přidáme rajčata, tymián, rozmarýn, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec vmícháme olivy, kotlety dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Španělské jehněčí kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: minutkový jehněčí guláš s lečem, kotlety na česneku, kotlety na pivě, rychlé segedínské kotlety, jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem, skopové kotlety na divoko, vepřové kotlety po cikánsku, jehněčí přírodní řízky, kotlety po bzenecku, mexické kotlety španělské jehněčí kotlety , recept, minutky |