![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g vepřového masa • 100 g kuřecích stehenních řízků • 100 g uzeného masa • 100 g hovězího předního masa • 150 g strouhaného tvrdého sýra • 1 vejce • 5 plátků toastového chleba • 1 dcl smetany • 2 lžíce hladké mouky • 1 lžíce nasekané petrželky • půl lžičky nastrouhané citrónové kůry • sůl • pepř • špetka muškátového květu • oregano • šalvěj • strouhanka • olej Recept smažené bavorské dukátky připravíme takto:
Všechna masa umeleme najemno, přidáme ve smetaně namočené a rozmačkané toasty a zbylé suroviny kromě strouhanky a oleje a řádně promícháme. Ze směsi vytvarujeme 12 karbanátků, které obalíme ve strouhance a necháme chvíli odpočinout. Pak karbanátky osmažíme ve středně rozpáleném oleji z obou stran (asi 15 minut). Podáváme s bramborovým salátem nebo se šťouchanými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažené bavorské dukátky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené telecí řízky, smažené okurky, bavorské vdolky, smažené býčí žlázy (řízky), smažené jehněčí po horňácku, smažené olihně s pepřem, smažené brynzové koule, smažené rybičky, uzené smažené kotlety, smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší smažené bavorské dukátky, recept, hlavní jídla |