KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší potřebujeme tyto suroviny: • na řízky: 6 vykoštěných horních kuřecích stehen • 1 l podmáslí • hrubá mouka • strouhanka • olej • sůl • na kaši: brambory • máslo • podmáslí • sůl • anglická slanina Recept smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší připravíme takto:
Kuřecí řízky můžete (nemusíte) zbavit kůže, lehce naklepejte, pak alespoň na hodinu naložte do podmáslí tak, aby řízky byly ponořeny, pak je postupně vyjměte z podmáslí, nechte lehce okapat, osolte, obalte postupně v hrubé mouce, podmáslí (do kterého také dáte trochu soli) a strouhance. Pak začněte smažit. Mezitím oloupejte brambory, osolte a dejte vařit tak jako na klasickou bramborovou kaši, jakmile se brambory uvaří, sceďte je, přidejte máslo a rozšťouchejte na hladkou kaši. Na závěr přidejte opět trochu podmáslí, tak aby kaše byla hebká bez hrudek (kaše se díky podmáslí stane lehce navinulá). Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit a před podáváním jí posypte kaši. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené bavorské dukátky, pikantní hovězí řízky, smažené olihně s pepřem, přírodní vepřové řízky s tmavou cibulovou omáčkou, zemplínské řízky, kuřecí řízky v sýrové peřince, smažené kůzlečí, řízky z ovesných vloček, vepřové řízky v omeletách, smažené králičí řízky smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší, recept, hlavní jídla |