KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší potřebujeme tyto suroviny:

   • na řízky: 6 vykoštěných horních kuřecích stehen
   • 1 l podmáslí
   • hrubá mouka
   • strouhanka
   • olej
   • sůl
   • na kaši: brambory
   • máslo
   • podmáslí
   • sůl
   • anglická slanina
Recept smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší připravíme takto:
Kuřecí řízky můžete (nemusíte) zbavit kůže, lehce naklepejte, pak alespoň na hodinu naložte do podmáslí tak, aby řízky byly ponořeny, pak je postupně vyjměte z podmáslí, nechte lehce okapat, osolte, obalte postupně v hrubé mouce, podmáslí (do kterého také dáte trochu soli) a strouhance. Pak začněte smažit. Mezitím oloupejte brambory, osolte a dejte vařit tak jako na klasickou bramborovou kaši, jakmile se brambory uvaří, sceďte je, přidejte máslo a rozšťouchejte na hladkou kaši. Na závěr přidejte opět trochu podmáslí, tak aby kaše byla hebká bez hrudek (kaše se díky podmáslí stane lehce navinulá). Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit a před podáváním jí posypte kaši.





smažené řízky s podmáslím a bramborovou kaší, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz