KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept smažená parma s máslovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg parmy • 250 g másla • 3 vejce • 2 žloutky • 200 g strouhanky • 150 g převařeného másla • 30 g mouky • 0,5 l vývaru • půlka citronu • šťáva ze 2 citronů • sůl • špetka bílého pepře • troška sardelové pasty • zelená petrželka Recept smažená parma s máslovou omáčkou připravíme takto:
Parmu očistíme, pečlivě vykucháme (vnitřnosti jsou jedovaté), nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme na čtvrt hodiny. Pak kousky osušíme, potřeme troškou rozpuštěného másla, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a na rozpáleném másle osmažíme z obou stran do červena. Máslovou omáčku připravíme tak, že z mouky a trošky másla upražíme jíšku, zředíme ji vývarem a necháme vychladnout. Pak zpěníme zbytek másla, do kterého za stálého míchání přikapeme citronovou šťávu, vývar s jíškou, pepř, žloutky, trošku sardelové pasty a zelenou petrželku. Pečlivě rozmícháme a necháme vychladnout. Usmaženou parmu položíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme se studenou máslovou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažená parma s máslovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: těstoviny s houbovou omáčkou, gnocchi s tvarohovou omáčkou, toskánská parma, makarony s ořechovou omáčkou, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, těstoviny se zeleninovou omáčkou, fazolky se smetanovou omáčkou, ztracená vejce s hořčičnou omáčkou, úhoř s čertovou omáčkou, špagety se smetanovou omáčkou smažená parma s máslovou omáčkou, recept, hlavní jídla |