KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Smažená parma s máslovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept smažená parma s máslovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg parmy
   • 250 g másla
   • 3 vejce
   • 2 žloutky
   • 200 g strouhanky
   • 150 g převařeného másla
   • 30 g mouky
   • 0,5 l vývaru
   • půlka citronu
   • šťáva ze 2 citronů
   • sůl
   • špetka bílého pepře
   • troška sardelové pasty
   • zelená petrželka
Recept smažená parma s máslovou omáčkou připravíme takto:
Parmu očistíme, pečlivě vykucháme (vnitřnosti jsou jedovaté), nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme na čtvrt hodiny. Pak kousky osušíme, potřeme troškou rozpuštěného másla, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a na rozpáleném másle osmažíme z obou stran do červena. Máslovou omáčku připravíme tak, že z mouky a trošky másla upražíme jíšku, zředíme ji vývarem a necháme vychladnout. Pak zpěníme zbytek másla, do kterého za stálého míchání přikapeme citronovou šťávu, vývar s jíškou, pepř, žloutky, trošku sardelové pasty a zelenou petrželku. Pečlivě rozmícháme a necháme vychladnout. Usmaženou parmu položíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme se studenou máslovou omáčkou.





smažená parma s máslovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz