KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept slezská cmunda ( bramborák ) potřebujeme tyto suroviny: • brambory • sůl • koření • mletý kmín • majoránka • středně velká cibule • česnek • 1 vejce • hladká mouka • vařená uzená krkovička • kysané zelí • bobkový list • nové koření • kmín mletý • kmín celý • pivo Recept slezská cmunda ( bramborák ) připravíme takto:
Brambory nastrouháme a necháme je chvilku odležet, až pustí vodu. Tu pak slejeme. Do brambor přidáme sůl, koření, mletý kmín a majoránku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Začneme míchat a postupně přidáváme hladkou mouku, až bude těsto tak akorát na vytváření placek. Těsto necháme ještě chvílí odpočinout (pokud ještě pustí vodu, tak ji slejeme) a mezitím si nakrájíme uzené maso na plátky. Kysané zelí propláchneme studenou vodou a dáme ho do hrnce, přidáme vodu, 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření, trochu celého kmínu a solí a budeme vařit do měkka. Na pánvičce si rozpálíme olej, naběračkou nalejeme přiměřené množství těsta (nesmí být moc silné, aby se dala placka přeložit) a pečeme po obou stranách, pak trochu stahneme plamen, na jednu půlku placky dáme zelí, na něj položíme kousek uzeného, placku přeložíme a necháme ještě chvilku opéct, aby placka byla příjemně křupavá a zelí s masem teplé. V naší kuchařce bylo kromě receptu Slezská cmunda ( bramborák ) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzená krkovička v bramboráku, bramboráky se slaninou, cuketový bramborák, bramborák se škvarky, uzené maso v bramboráku, zapečený bramborák se špekáčkem, cmunda po kaplicku, uzená plec v bramboráku, zeleninová směs v bramboráku, vegetariánský bramborák slezská cmunda ( bramborák ), recept, hlavní jídla |