![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky slaniny (50g) • 1 červený paprikový lusk • 200g žampiónů • 1 velká cibule • 700g mletého libového hovězího masa • sůl • černý pepř • 1 polévková lžíce oleje • 5 polévkových lžic červeného vína • ¼ čajové lžičky sušeného tymiánu Recept sekané steky se zeleninou připravíme takto:
Ve velké pánvi při vysoké teplotě do křupava opečeme slaninu (trvá to asi 5 minut). Vidličkou ji vyjmeme z pánve a dáme okapat na kuchyňský papír nebo ubrousek. Vypečený tuk ale z pánve nesléváme. Omyjeme paprikový lusk, rozpůlíme ho a odstraníme jaderník a bílá žebra. Nakrájíme ho na tenké proužky. Očistíme, opereme a na plátky nakrájíme žampióny. Cibuli oloupeme a nasekáme na hrubo. Papriku, houby a cibuli za občasného obracení osmažíme na pánvi (asi 5 minut). Zatímco se smaží zelenina, osolíme a opepříme mleté maso a vytvarujeme z něj čtyři oválné, asi 2 cm silné steaky. Houbovou směs urovnáme na mísu a přikrytou ji necháme na teplém místě. Do pánve, v níž se smažila houbová směs, přidáme olej a steaky v něm po každé straně 4 minuty opékáme, dokud pěkně nezhnědnou. Potom je rozložíme na připravenou zeleninu a dále ponecháme v teple. Do pánve nalijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Šťávu přichycenou na dně pánve pečlivě oškrábeme. Horkou šťávou přelijeme připravené steaky, posypeme je osmaženou nakrájenou slaninou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekané steky se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené hovězí nudličky se zeleninou, mleté maso se zeleninou, zadělávané telecí se zeleninou, kuřecí nudličky se zeleninou, jehněčí kotlety se zeleninou, vepřové plátky se zeleninou, dušené hovězí plátky se zeleninou, jehněčí džuveč se zeleninou, telecí kotlety se zeleninou, mexické sekané bifteky sekané steky se zeleninou, recept, hlavní jídla |