![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g červené hlávkového zelí • 2 stroužky česneku • 30 g slunečnicového oleje • sůl • pepř • špetka moučkového cukru • 1 lžička worchesterové omáčky • citrónová šťáva • 2 lžíce octa • 0.5 l vroucí vody Recept salát z červeného zelí připravíme takto:
Červené zelí očistíme, rozčtvrtíme, vyřízneme košťál, nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky a spaříme ve vroucí vodě 5-10 minut. Pak necháme na sítu okapat a vychladnout. Vychladlé zalijeme nálevem z oleje, octa, mletého pepře, špetky moučkového cukru, worcesterem a z česneku rozetřeného se solí, dobře promícháme a necháme uležet. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou. Salát z červeného zelí podáváme třeba k pečenému masu nebo klobásám. V naší kuchařce bylo kromě receptu Salát z červeného zelí III nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečené kuře iii, zapečené filé s kysaným zelím, sekaná z bůčku iii, zapečené brambory s kysaným zelím, fazole se zelím a s pohankou, koložvárské zelí, vepřové maso se zelím po řecku, plněné zelí v římském hrnci, brambory zapečené s masem a bílým zelím, kysané zelí s hrachem salát z červeného zelí iii, recept, hlavní jídla |