KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rybí polévka s rajčatovým protlakem potřebujeme tyto suroviny: • 300 g očištěného kapřího masa • 80 g rajčatového protlaku • 20 g másla • česnek • petrželka • sůl • 1 kapří hlava • kousek mrkve • celeru • petržele a cibule • 2 celé pepře • 1 zrnko nového koření • kousek bobkového listu Recept rybí polévka s rajčatovým protlakem připravíme takto:
Do 0,5 l studené vody vložíme očištěnou kapří hlavu a vaříme na malém plameni. Po chvilce přidáme cibuli, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, sůl, a vaříme dále půl hodiny. Pak vývar scedíme, vmícháme rajčatový protlak, přivedeme k varu, přidáme vykostěné, na kousky nakrájené kapří maso a vaříme je 10?12 minut. Do polévky přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso z kapří hlavy a zeleninu z vývaru, okořeníme česnekem utřeným se solí a jemně rozsekanou petrželkou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí polévka s rajčatovým protlakem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rybí polévka, krémová rybí polévka, rybí polévka s avokádem, jihočeská rybí polévka, třeboňská rybí polévka, bavorská rybí polévka s knedlíčky, polévka z rybího filé, sevillská rybí polévka, přesnídávková rybí polévka, postní rybí polévka rybí polévka s rajčatovým protlakem, recept, polévky |