![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g rybích odřezků a vnitřností • 120 g vařených brambor • 150 g kořenové zeleniny • 60 g cibule • 50 g másla • 120 g zeleného hrášku • 2 vejce • sůl • muškátový květ • 150 ml smetany ke šlehání • petrželová nať Recept rybí krém s hráškem připravíme takto:
Rybí odřezky, vnitřnosti a cibuli uvaříme v osolené vodě. Uvařené maso scedíme, obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme. Stejnoměrně nastrouhanou (nebo nakrájenou) kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme a podusíme na másle, okořeníme muškátovým květem, zalijeme vývarem z ryb a vaříme asi patnáct minut (až zelenina změkne). Pak přidáme část hrášku, vařené a jemně nastrouhané brambory, krátce povaříme a pak polévku důkladně rozmixujeme. Nakonec přidáme smetanu, obrané kousky rybího masa a nasekanou petrželovou nať. Podáváme s omeletkami připravenými z vajec, soli a hrášku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí krém s hráškem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč se zeleným hráškem, krémová polévka z rýže a fazolí, chřestový krém s rajčaty, krémová kapiová polévka, bílá rybí polévka, rybí polévka s brambory a zeleninou, krémová bramborová polévka ii, hráškový krém se slaninovými čipsy, sevillská rybí polévka, krémová dýňová polévka rybí krém s hráškem, recept, polévky |