![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • hlava a vnitřnosti z kapra • 300 g kořenové zeleniny (mrkev • celer • petržel) nakrájené na kostičky • 2 lžíce másla • 1 lžíce hladké mouky • sůl • malý svazek čerstvé petrželky • 1 rohlík nakrájený na kostičky a opečený Recept tradiční rybí polévka připravíme takto:
Kapří hlavu omyjeme, vyřízneme žábry, přidáme špetku soli a vaříme asi 15 minut. Potom vývar přes velmi jemné sítko slijeme a uchováme. Vnitřnosti omyjeme, zalijte vodou a stejným způsobem uvaříme a sceďíme. Z hlavy opatrně obereme použitelné maso, z vnitřností odstraníme střevní trubici a vyhodíme. Zbytek rozebereme na drobné kousky. Rozehřejeme máslo , přidáme zeleninu a mícháme, dokud se téměř nepřipaluje ke dnu. Pak zalijte rybím vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi patnáct minut, až je zelenina dokonale měkká. Částečně ji rozmačkáme v polévce vidličkou. Polévku poprášíme jednou lžící hladké mouky, rozmícháme metličkou a vaříme ještě 5 minut, aby zhoustla. Nakonec do polévky dáme rybí maso a vnitřnosti (dál už nevaříme) a přidáme nasekanou petrželku. Rohlík podávejte zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tradiční rybí polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třeboňská rybí polévka, rybí polévka s avokádem, rybí polévka s knedlíčky, bavorská rybí polévka s knedlíčky, rybí polévka, rybí polévka s brambory a zeleninou, rybí polévka s rajčatovým protlakem, polévka z rybího filé se zeleninou a bramborami, krémová rybí polévka, chalupnická rybí polévka tradiční rybí polévka, recept, polévky |