![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g filet z tresky (nebo jiné bílé ryby) • mořská sůl • 1 lžíce čerstvého rozdrceného zázvoru • 2 stonky jarní zelené cibulky • 2 lžíce sojové omáčky • 3 lžíce olivového oleje Recept ryba na páře po čínsku připravíme takto:
Filety osušíme papírovým ubrouskem, jemně z obou stran posolíme, dáme je do zapékací misky a posypeme rozdrceným zázvorem. Misku dáme do parního hrnce s několika centimetry vody, ale tak, aby zůstalo pár dírek nebo prostor v nástavci volný pro únik páry nahoru. Hrnec zapneme, přikryjeme pokličkou (stoupající pára bude z pokličky kapat na rybu) a vaříme 10 až 12 minut. Mezitím rozpálíme na malé pánvičce olej se sojovkou, dokud jemně neprská. Vypneme napařovací hrnec, rybu přeneseme na talíře, posypeme jemně nakrájenou zelenou jarní cibulkou a polijeme rozpáleným olejem a sojovkou z pánve. Podáváme s libovolnou přílohou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ryba na páře po čínsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: máslová ryba, kachna po čínsku, ryba v peřince, kuře po čínsku, kapr po čínsku, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, ryba na rajčatech, vařená ryba s máslem, dušená ryba na čínský způsob, kotlety po čínsku ryba na páře po čínsku, recept, hlavní jídla |