KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Roštěná v sardelové omáčce

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept roštěná v sardelové omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 plátky hovězí roštěné
   • hladká mouka
   • 1 kostka masoxu
   • 100 g lučiny
   • 2 cibule
   • sardelová pasta
   • máslo
   • olej
   • mletý černý pepř
   • sůl
Recept roštěná v sardelové omáčce připravíme takto:
Plátky roštěné podle potřeby očistíme. Po stranách je lehce nařízneme, aby se nekroutily a naklepeme je. Plátky z obou stran osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci másla ji osmažíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme zbylé máslo s olejem. Vložíme plátky roštěné a z obou stran je důkladně orestujeme. Pak je podlijeme trochou vody, přidáme cibuli, sardelovou pastu, kostku bujónu a společně maso dusíme. Občas roštěnou podléváme. Když máme maso měkké, vyjmeme jej a uložíme v teple. Lučinu utřeme s trochou vlažné omáčky a pak ji přidáme na pánev. Sardelovou omáčku ohříváme téměř k varu a stále ji mícháme. Roštěnou vložíme do omáčky ohřát a podáváme.





roštěná v sardelové omáčce, recept, minutky


©2024KucharkaRecepty.cz